Worldskills Norway (WSN) er ansvarlig for kampanjen Yrkesfagenes år 2018 på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Gambit H+K fikk oppdraget med å gjennomføre en omdømmekampanje som skal øke kunnskap og anseelse om yrkesfag.

På bildet: Karen Brynildsen, Elisabeth Lange og Marius Myhrvold.

– Vi valgte Gambit fordi de kombinerte et godt kreativt konsept med en solid kommunikasjonsstrategi i bunn. Vi visste at vi i kampanjen ønsket å nå flere målgrupper samtidig, men Gambit utfordret oss på å spisse budskapet mot en mindre målgruppe for å oppnå større effekt av vårt kampanjebudsjett, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway.

Foreldrene har stor påvirkning på barnas studievalg

– Vi gleder oss til å samarbeide med Worldskills Norway og knuse myter om yrkesfag. I Gambit H+K har vi lang erfaring med rekrutteringskampanjer, og legger mye vekt på innsikt og målgruppeanalyser som utgjør den rasjonelle halvdelen av det kreative konseptet. Spesielt én målgruppe pekte seg ut, sier kundeansvarlig Marius Myhrvold

Foreldrene har stor påvirkning på barna ved valg av videregående utdanning. Samtidig er det mange foreldre som ikke er klar over mulighetene som finnes ved valg av yrkesfag.

– I kampanjen Yrkesfagenes år 2018 har vi vektlagt de unge i mange av våre andre aktiviteter, derfor føltes det riktig å la høstens sosiale medier-kampanje fokusere mer på foreldrene, sier Lange.

Skal løfte yrkesfagene

WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning. Bak organisasjonen står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.

Vil du vite mer om hva kreative kampanjer kan gjøre for din virksomhet? Ta kontakt med leder for Kreativitet og kampanje Marius Myhrvold.

Privacy Policy

We have updated our Privacy Notice for this website. Please click below to review.

View Privacy Policy