Gambit H+K står bak Universitetet i Oslos rekrutteringskampanje for 2016 og 2017. Kampanjen besto av et overordnet konsept, budskap og visuell profil, og hadde som mål å styrke omdømmet og gjøre UiO mer attraktivt for relevante søkere.

Utfordring
Aldri før har det vært enklere og gjevere å studere i utlandet. Dagens Næringsliv har opphøyd utenlandsstudentene til de nye stjernene, med flere sider hver uke om studielivet ved Berkeley, MIT og i Kina. Verden blir mindre og studiekataloger er kun et tastetrykk unna. Også fra Norge er konkurransen hard. UiO har derfor satt seg klare ambisjoner om å holde internasjonal klasse og la forskning, utdanning, formidling og innovasjon virke sammen på best mulig måte.

Trenger du rådgiving rundt hvordan du kan styrke din merkevare? Ta kontakt med Hanne på e-post Hanne.Grobstok@hkstrategies.com

Løsning
For å styrke UiOs posisjon som forskningsuniversitet i toppklasse, og som det universitetet med tettest interaksjon mellom student og forsker, utviklet vi kampanjekonseptet: «Kunnskap rett fra kilden.»

Korte filmer, spesielt egnet for sosiale medier, var hovedelementet i kampanjen. Sammen med UiO identifiserte vi forskere og forelesere som hadde tett kontakt med studenter og som samtidig var dyktige formidlere. Filmene portrettert forskerne både personlig og faglig. Hensikten var å vekke interesse for fag samtidig som nærheten mellom forsker og student kom tydelig fram.

Gambit H+K har også utviklet innhold til UiOs nettsider, presentasjoner og messer, i tillegg til boards på kjøpesentre og t-baner og annonser i trykte og digitale medier.

Fikk du med deg kampanjen Gambit H+K lagde for Agria dyreforsikring?

Resultat
I kjølvannet av kampanjen har UiO hatt søkerrekord. Resultatene viser at kampanjen fungerte svært godt. Plakatene og filmene var godt likt, budskapet var lett å forstå og det ble styrket ved flere eksponeringer. Det etterlatte inntrykket er tydelig og rett på konseptet, «Kunnskap rett fra kilden».

Tallene viser at vi har klart å nå målet med kampanjen – å pirre nysgjerrigheten til potensielle studenter.

Vil du vite mer om hva Gambit H+K kan hjelpe deg med, og hva du kan gjøre selv for å styrke merkevaren din? Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Privacy Policy

We have updated our Privacy Notice for this website. Please click below to review.

View Privacy Policy