Tre av Gambit H+Ks juniorrådgivere forteller om hva som kreves i en bransje stappfull av talent, utfordringer og muligheter. 

LENE MYKJÅLAND (30), PROSJEKTKOORDINATOR I MARKEDSAVDELINGEN

STUDERT: Bachelorgrad fra UiO i Kultur og kommunikasjon

Et til tider litt for godt ventilert kontorlandskap sørger for at Lene ikke går på jobb uten ulljakke og skjerf, uansett av hvilken årstid det er. – Jeg er en frossenpinn og går med ullundertøy stort sett året rundt. Jeg er klar over at det er ganske spesielt, men jeg kan ikke noe for det, og det er bedre å være sikker enn å fryse ved skrivebordet en hel arbeidsdag.

Hvilket oppdrag har gjort mest inntrykk på deg?  

– Jeg hadde bare vært ansatt i Gambit i et par måneder da jeg fikk muligheten til å være med å hente inn en helt ny kunde fra sportsbransjen. Som tidligere fotballspiller var det midt i blinken for meg. Jeg fikk delta hele veien, fra vi lærte kunden å kjenne, til nå, når vi skal ferdigstille det jeg mener blir en god leveranse. Det er utrolig spennende å være tett på en merkevare som ennå ikke er lansert. Ved å få ansvar, samtidig som jeg jobbet tett med dyktige og erfarne kollegaer, lærte jeg vanvittig mye.

Hva har vært din mest utfordrende oppgave som junior?

– Å holde hodet over vann. Jeg kom fra et trygt idrettsmiljø inn i noe helt nytt og fremmed, og jeg opplevde Gambit som veldig overveldende i begynnelsen. Mestringsfølelse er noe alle trenger å kjenne på, men det er ikke nødvendigvis det første som melder seg når du er ny i jobben. Det går også meget fort i svingene, og du er nødt til å ta sats og tenke at du skal klare å lande på begge beina. Dette er den største utfordringen, men samtidig det aller kuleste med å jobbe i Gambit. Du blir kastet ut i nye ting hele tiden, og selv om du skulle gå på trynet i blant så finnes det ingen bedre måte å lære på.

Hvordan blir man en dyktig junior i Gambit H+K?

– Jeg vil ikke late som at jeg har noen fasit, så da vektlegger jeg et godt, gammeldags råd om å jobbe hardt og alltid være på tilbudssiden. Det er en god innstilling. Si ja så ofte du kan. Det handler om å lære så mye som mulig og vise at du blir bedre. Jeg blir også inspirert av ja-mennesker, og tror på et arbeidsmiljø som kjennetegnes mer av ja enn nei. Stor arbeidskapasitet og godt humør skader heller ikke.

TOR-MARTIN TORBERGSEN (24), PROSJEKTLEDER I SAMFUNNSAVDELINGEN

STUDERT: Mastergrad i Fiskeri og Havbruksvitenskap fra Norges Fiskerihøgskole ved Universitetet i Tromsø – Norges Arktiske Universitet, med spesialisering i ressursforvaltning.

I en hektisk hverdag er det én ting Tor-Martin ikke klarer seg uten. Post-it-lapper. – Korte brifer, knappe tidsfrister og mange oppgaver gjør post-it-lappen til et uunnværlig hjelpemiddel for meg. Oftest har jeg fem eller seks lapper på pulten med ulike ting jeg må huske på og gjøre.

Hvilket oppdrag har gjort mest inntrykk på deg?

Det som har overrasket meg mest er alle oppgavene et kommunikasjonsbyrå løser. Det er så mange prosjekter og kampanjer jeg aldri trodde at byråene sto bak. Bredden og mengden oppdrag er utrolig stor og variert, og det har endret hvordan jeg ser på både reklame og annen markedsføring. 

Hva har vært din mest utfordrende oppgave som junior?

Den største utfordringen en junior får er det å måtte utføre mange ulike oppgaver for mange forskjellige kunder innenfor en kort tidsfrist. Du må raskt sette deg inn i nye bedrifter og bransjer for å kunne levere noe med nok substans. Plutselig skulle jeg skrive pressemeldinger om datalagring, redundancy og latens uten å kunne noe om det fra før. Med dårlig tid og mange andre oppgaver på agendaen, må du være utrolig fleksibel og lære deg nye ting raskt.

Hvordan blir man en dyktig junior i Gambit H+K?

Jeg tror ikke det er én riktig måte å bli en dyktig junior på, men det stilles ganske høye krav til hva du skal levere, og ikke minst hvor fort du skal levere det. Mye handler om å forstå dynamikken internt. De fleste oppdrag skal løses på vegne av en seniorrådgiver. Da må du også vite hvilken form de ulike personene ønsker på produktet og tørre å stille spørsmål. Du kan ikke regne med å få en presis bestilling. Uansett må du være effektiv og holde et høyt presisjonsnivå hele veien.

MARTE VILMING (26), PROSJEKTLEDER I MARKEDSAVDELINGEN

STUDERT: Bachelor i PR- og markedskommunikasjon på Handelshøyskolen BI.

Når det koker på kontoret tar Marte på seg øretelefonene og setter på den siste plata til Susanne Sundfør.  – Å koble ut støy og inntrykk rundt seg i åpent landskap er ikke alltid så lett. Derfor må jeg ha ørepropper når jeg skal konsentrere meg.

Hvilket oppdrag har gjort mest inntrykk på deg?

I løpet av det ene året jeg har jobbet i Gambit H+K har jeg fått jobbe med et bredt spekter av kunder. Det som har gjort mest inntrykk på meg er kompetansebredden vi har på huset, og variasjonen i oppgavene vi får bryne oss på. Det er veldig lærerikt å samarbeide med kollegaer som har en helt annen bakgrunn enn meg, samtidig som jeg får mulighet til å bruke mine egne erfaringer.

Hva har vært din mest utfordrende oppgave som junior?

Arbeidsoppgavene til en junior varierer veldig. Det viktigste er at du klarer å holde et høyt tempo og levere godt selv, med korte frister. Noe av det mest utfordrende har vært å få kontroll over arbeidshverdagen og alle de ulike prosjektene som henger over meg til en hver tid. Dagene er veldig forskjellige, og kan bestå av alt fra å skrive blogginnlegg og lage presentasjoner til å delta i kundemøter eller å skrive et tilbud som helst skulle vært ferdig i går. Jeg tror det viktigste jeg har lært meg er å stille spørsmål. Mange spørsmål. Da er det litt mindre skummelt å begi seg ut på nye ting.

Hvordan blir man en dyktig junior i Gambit H+K?

Du kommer langt med en positiv innstilling og nysgjerrighet til faget. I tillegg er det viktig at du er en «do-er», er nøyaktig og klarer å holde tidsfrister. Et tips: Rekk opp hånda og del tankene dine. Ingen er tjent med at du sitter og ruger på gode ideer. Kanskje er det starten på et spennende konsept.

Vi tar i mot åpne søknader på juniorstillinger. Ta kontakt med Ingrid på e-post Ingrid.Hostbjor@hkstrategies.com dersom du mener du vil passe inn hos oss. 

Privacy Policy

We have updated our Privacy Notice for this website. Please click below to review.

View Privacy Policy