Mange bedrifter har et brennende ønske om å gjøre nettsidebesøk om til kunder. Nøkkelen er å jobbe strukturert og analytisk med egne kanaler, som nettside, blogg og sosiale medier.

Egne kanaler som nettside, blogg og sosiale medier, er effektive for å trekke besøk, leads og kunder – bare du klarer å jobbe strukturert og analytisk. Ofte kan det være utfordrende å komme på hva du skal skrive om seg selv, men en god innholdsstrategi handler ikke nødvendigvis om deg og din virksomhet. Det handler om hva slags behov og utfordringer du kan løse for dine potensielle kunder.

Dette må du tenke på når du skal lage lage innhold som engasjerer og konverterer:

1. Sett klare mål

Du bør alltid sette seg noen klare mål før du går i gang med en strategi for innholdsmarkedsføring. Det kan for eksempel dreie seg om antall besøk på nettsiden, at du ønsker å bygge deg opp en e-post-liste for utsending av nyhetsbrev, eller et bestemt antall leads (besøkende som har vist interesse i produktet ditt) per måned.

2. Definer personas

Hvilke personer ønsker dere å ha som kunde? Dere har sikkert definert målgrupper allerede, men med personas går vi enda dypere. Når er drømmekunden på jobb? Hvilke rutiner og vaner har han eller hun? Hvilke medievaner? Osv. Du kan finne ut mye om personas basert på statistikk og analyser, men et tips er å snakke med folk i virksomheten som har mye kundekontakt, for eksempel kundeserviceansatte eller selgere.

3. Lag nyttig og relevant innhold

En god innholdsstrategi handler om å tiltrekke seg kunder ved hjelp av innhold som oppleves som nyttig og relevant. Innholdet skal derfor ta hensyn til de utfordringene og problemstillingene dine personas står overfor i en kjøpsprosess.

 

I svært mange tilfeller starter en kjøpsprosess ved at man Googler en problemstilling. Her er et eksempel fra et bilverksted:

Du ser en varsellampe lyse på dashbordet i bilen og Googler Hva betyr varsellampene i en Subaru Outback? Spørsmålet vil henvise deg til en nettside som hjelper deg å finne årsaken til problemet. Når du har fått svaret på dette er neste steg å finne en løsning på problemet, Hvordan fikse defekt bremsesystem på Subaru Outback? Svaret du får viser at dette neppe er noe du klarer å reparere selv. Du beveger deg nå mot bunn av kjøpstrakten og søker etter Merkeverksted for Subaru. Her skal innholdet du henvises til overbevise deg om hvilket bilverksted som har den beste løsningen.

4. Kom med handlingsoppfordringer

Det gir lite mening å publisere fantastisk innhold som får mange lesere dersom det ikke fører til noe mer konkret. Handlingsoppfordringer er nøkkelen til konverteringer, og kan skaffe virksomheten både leads og salg. Vær derfor bevisst på å ha relevante handlingsoppfordringer til riktig type innhold. For eksempel kan du be leserne legge igjen e-postadressen sin dersom de ønsker mer informasjon om temaet de akkurat har lest om.

5. Publiser innhold jevnlig

Det er de virksomhetene som klarer å sikre kontinuitet i innholdsproduksjon- og publisering som vinner i det lange løp. Det tar tid å posisjonere seg godt i søkemotorene og vinne publikums gunst i sosiale medier. Derfor er det viktig å ha gode rutiner. Lag en publiseringsplan og følg den opp. Om du sliter med å få produsert nok innhold i perioder, kan du re-publisere eldre saker som fortsatt er relevante.

Er du interessert i inbound marketing? Send en e-post til Henrik på Henrik.Muhlbradt@hkstrategies.com eller ring +4793412993 for en uforpliktende prat om hva vi kan hjelpe deg med.

Vil du ha flere nyttige tips? Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Privacy Policy

We have updated our Privacy Notice for this website. Please click below to review.

View Privacy Policy