Vi lever i en digital tidsalder, likevel velger fortsatt de fleste virksomheter å produsere trykkede årsrapporter og legge ut hele eller deler av denne i en nedlastbar PDF på nettsiden sin. Den oppfattes fort som et nødvendig onde, en ressurssluker, støvsamleren som blir stående i bøttekottet til den havner til resirkulering.

Det legges utrolig mye tid og penger i årsrapportproduksjon. Informasjonen som hentes inn og bearbeides er verdifull og kan, dersom den brukes riktig, være en viktig merkevarebygger for enhver virksomhet. Men hvordan gjør man det egentlig?

Lurer du på hvem Gambit har bygget merkevare for før? Se våre tidligere arbeider her.

Tenk digitalt

Kjør full snuoperasjon. Det er nettrapporten dere bør bruke ressursene på og trykkversjonen som kan forenkles. Det viktigste dere oppnår med dette er at dere får muligheten til å dele innholdet på andre flater. Dette kan være nyttig i forbindelse med et frokostseminar, i kontakt med journalister eller helt enkelt i markedsføringen av deres egen bedrift på sosiale medier.

Oppdater underveis

En trykket rapport mister fort verdi. Det nytter ikke å komme med medlemstallene fra januar når det er blitt september. Har du rapportert på nett er det en enkel sak å oppdatere informasjonen fortløpende.

Fokuser på bærekraft og etikk

Alle kravene til årsrapporten skal oppfylles, men bruk litt ekstra energi på å løfte frem det din virksomhet har gjort på bærekraft og etikk i året som er gått. Alle snakker om det, og det er ikke bare fordi det er i vinden. Tvert i mot er det et tegn på at folk flest er bevisste på sitt sosiale ansvar og at de ønsker å gjøre valg som gagner både planeten og oss som lever på den. Gjør det enkelt for kunder, samarbeidspartnere og andre interessenter å velge dere.

I Gambit er vi eksperter på merkevarebygging. Vi har kompetanse på alt fra PR og kommunikasjon til rapportering og politikk. Vil du ha hjelp med å utvikle en digital årsrapport som kan styrke din merkevare? Ta kontakt med Ylva på ylva.vethe@hkstrategies.com, eller på telefon +47 928 93 567 for en uforpliktende prat om hva vi kan hjelpe deg med.

Vil du ha flere nyttige tips? Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Privacy Policy

We have updated our Privacy Notice for this website. Please click below to review.

View Privacy Policy