Bemanningsbransjen hadde behov for å  slå tilbake mot en del myter i samfunnsdebatten. NHO Service utfordret derfor Gambit H+K til å skape en engasjerende Facebook-kampanje som skulle løfte frem bransjens positive sider.

Utfordring

Kriteriene for kampanjen var at den skulle leve på Facebook, og at kampanjeidéen skulle ha et tydelig viralt potensiale. Det å love at noe går viralt er det få kommunikasjonsrådgivere som tør. Det ligger enormt mange mekanismer bak for å få til det, pluss en stor mengde flaks. Men å skape noe som har potensiale til å gå viralt, den utfordringen likte vi.

Kunden ønsket at kommunikasjonen skulle knuse myter i samfunnsdebatten. Vi rådet dem til å ikke stille seg i skyttergraven og forsvare seg, men heve seg over angrepene og formidle noe positivt, på en minneverdig måte.

Løsning

Vi jobbet oss strategisk frem til en positiv fellesnevner for bransjen som mytene ikke kunne angripe. Bransjen hjelper nemlig flere tusen hvert år med å få en fot innafor arbeidslivet.

Det å få en fot innafor er blitt et positivt begrep knyttet til nettopp arbeidslivet. Er det en bransje som kan få eierskap til dette utrykket, så er det bemanningsbransjen. Vi utviklet derfor et konsept rundt begrepet – helt bokstavelig.

Vi lyste ut en stilling på finn.no der vi søkte etter føtter. Så intervjuet vi føttene og filmet intervjuene. Deretter fikk tre av dem hver sin filmjobb og produksjonen resulterte i fire filmer publisert på NHO Service sin Facebook.

Resultat

Stillingsannonsen fikk 12 064 visninger på 10 dager og 120 søkere. Utlysningen ble sett av over 100 000 på Facebook, hvor halvparten var organisk spredning.

Kampanjen fikk totalt 620 000 visninger fordelt på fire filmer og engasjementsraten var på hele 39 prosent.

Det er den beste og mest vellykkede kampanjen i NHO Service sin historie.

Tilbakemelding fra NHO Service

Er du interessert i mer informasjon, eller ønsker et uforpliktende møte om kreativ formidling og konseptutvikling, kan du ta kontakt med morten.jacobsen@hkstrategies.com.

Privacy Policy

We have updated our Privacy Notice for this website. Please click below to review.

View Privacy Policy