MENY har ett overordnet løfte: De skal hjelpe flere til å spise bedre. Sammen med reklamebyrået Kitchen og mediebyrået Carat, har Gambit H+K i perioden 2014 til 2016 gjennom en felles strategi bidratt til vekst med en verdi på over 2 milliarder kroner.

MENY har alltid fokusert på utvalg og kvalitet. Men frem til 2013 handlet mye av kommunikasjonen likevel om pris. MENY spilte på lavprisaktørenes banehalvdel, mot større spillere, med mindre penger og høyere priser. Det var en kamp de ikke kunne vinne.

De ønsket flere kunder som besøkte dem oftere og handlet mer. Dette skulle oppnås ved å demonstrere forskjellen mellom MENY og lavpris. Det handlet om å ta posisjonen og parallelt øke verdien av den ved å gjøre MENYs unike fortinn viktigere for folk flest.

Strategien hadde fem fokusområder:

  1. Ny profil
  2. Vinne helgen
  3. Forsterke sesongene
  4. Personlige rabattkuponger gjennom appen MinMENY
  5. Bedre innhold i alle egne kanaler

På alle disse områdene har Gambit H+K bistått på posisjonering, strategi, konsept og med å sikre fortjent omtale.

I et marked verdt 160 milliarder kroner utgjør små prosentvise endringer svært stor verdi. MENYs markedstiltak har gitt en gjennomsnittlig sammenlignbar vekst på 1,5 prosent per år i perioden.

Veksten kommer av at flere kunder besøker dem oftere og handler mer. Omdømmemålinger viser også at kundetilfredsheten og kvalitetspersepsjonen av MENY har økt, og at deres konkurransefortrinn har blitt viktigere for både eksisterende og potensielle kunder.

For dette arbeidet har Gambit H+K og partnere i 2017 vunnet Gull i ANFO Effekt og fått stjerne i Stella.

Privacy Policy

We have updated our Privacy Notice for this website. Please click below to review.

View Privacy Policy