FNs bærekraftsmål har fått stor oppslutning, men mange norske selskaper, organisasjoner og kommuner syns det er utfordrende å jobbe med dem i praksis. Og det er kanskje ikke så rart at man føler seg overveldet av ikke bare 17 bærekraftsmål, men 169 delmål, 232 indikatorer globalt, 100 indikatorer i EU, og en norsk SSB-rapport – i tillegg til en rekke andre rapporter.

Skrevet av: Ylva Vethe

Vi vet at mange kommuner og virksomheter ønsker å bli bedre og FNs bærekraftsmål kan være en kilde til inspirasjon og motivasjon, dersom man bruker dem riktig.

Syns du FNs bærerkraftsmål blir for stort for din virksomhet? Bærekraftskommunikasjon kan gjøres på alle nivåer. Les mer om hvilke andre metoder vi bruker i Gambit H+K her!

Region Ålesund har valgt mål nummer 14, liv under vann, som rammeverk når de nå skal utforme arbeidsplanen for hvordan de skal ivareta havområdene sine i fremtiden. Sammen med lokal næring og akademia har de gått sammen om å sørge for en sunn sjø. De er beviset på at dere kan lykkes med å satse på FNs bærekraftsmål, dersom dere arbeider strategisk med ambisjonsnivå og kommunikasjon.

Tilpasset norske forhold

FN har utviklet en egen bærekraftsmodell for virksomheter som ønsker å rapportere på, og kommunisere med utgangspunkt i FNs bærekraftsmål,men denne egner seg best for store internasjonale selskaper. Basert på FN-modellen har Gambit H+K utarbeidet en versjon som er spesielt tilpasset norske forhold, hvor de fleste virksomheter er relativt sett små.

Gambit H+K og Norad står bak kampanjen, Verdens vakreste nattevandring for FNs bærekraftsmål. Les mer om den her!

Med Gambit H+Ks modell kan vi gjøre FNs bærekraftsmål om til en ressurs for virksomhet din, enten det er et selskap, en organisasjon eller en kommune. Vår ambisjon er at dere skal sette og nå mål som styrker både den interne kulturen, omdømmet og ikke minst lønnsomheten. Den består av fem steg som kobles med det arbeidet dere allerede gjør i dag.

Konkrete og håndterbare mål

Kanskje har dere allerede begynt, men ønsker å gjøre mer. Kanskje syns dere det er utfordrende å komme i gang, men har et genuint ønske om å bli bedre. Uansett mener vi i Gambit H+K at den viktigste jobben er å gjøre bærekraftsmålene konkrete og håndterbare. Det vil motivere og inspirere hele verdikjeden, fra lederne, til de ansatte og ikke minst innbyggere og forbrukere, slik vi har sett den siste tiden i opprøret mot plastforurensing.

 

Vår ambisjon er at dere skal sette og nå mål som styrker både den interne kulturen, omdømmet og ikke minst lønnsomheten.

 

I Gambit H+K hjelper vi dere med å velge hvilke av FNs bærekraftsmål dere skal bygge videre på og vi hjelper dere med å finne og fortelle virksomhetens bærekraftshistorie. Det kan være i form av holdningskampanjer, strategier, innholdsproduksjon til nettsider eller sosiale medier, tankelederskap og mye mer. Hvilken retning som passer best for dere finner vi ut sammen. Det som er sikkert er at ved å ta utgangspunkt i målene som FN har satt viser dere allerede ved startstreken at dere tar bærekraft på alvor. Det vil gjøre dere godt rustet for fremtiden.

 Nysgjerrig på hvordan FNs bærekraftsmål kan løfte din virksomhet? Ta kontakt med seniorrådgiver og leder for Gambit H+Ks faggruppe på bærekraft, Anne Therese Gullberg.

Mobil: +47 480 72 050
E-post: AnneTherese.Gullberg@hkstrategies.com 

Privacy Policy

We have updated our Privacy Notice for this website. Please click below to review.

View Privacy Policy