I sommer har jeg testet ut livet som konsulent i et av Norges ledende PR- og kommunikasjonsbyrå, Gambit H+K. Mine seks uker som intern kan kort oppsummeres som spennende, variert og utfordrende.

Skrevet av: Maiken Sørensen, intern i Gambit H+K / studerer master i økonomi og administrasjon på NHH

Det har krevd mye av meg, men har til gjengjeld gitt meg et drøss av nye inntrykk, erfaringer, nettverk og vennskap. Men hvordan havnet egentlig en NHH-student som meg i PR- og kommunikasjonsbransjen?

For mange økonomistudenter virker kommunikasjonsbransjen fjern og lite aktuell. Jeg var selv usikker på om utdanningen min ville komme til nytte i Gambit, men var likevel nysgjerrig på å knytte kreativitet og økonomi sammen for å løse ulike problemstillinger. Etter seks uker som PR- og kommunikasjonskonsulent er jeg overbevist om at mange med samme bakgrunn som meg vil passe utmerket i bransjen.

 

Det finnes et hav av muligheter der ute og økonomi kan du kombinere med nesten alt – det kan jeg skrive under på!

 

PR og kommunikasjon handler om å hjelpe bedrifter å lykkes gjennom å bli sett, hørt, forstått og foretrukket. For å oppnå dette, kreves det kreativitet krydret med forretningsforståelse, gode analyseevner og en rekke strategiske tilnærminger. Jeg mener derfor at flere siviløkonomer i rollen som PR- og kommunikasjonskonsulent vil styrke bransjen.

Det som spesielt vekket min interesse for Gambit, var de mange ulike arbeidsoppgavene og aktørene man fikk jobbe med. Selv om jeg var ansatt i markedsavdelingen, fikk jeg likevel prøve meg på arbeidsoppgaver fra både selskaps- og samfunnsavdelingen. Ved å være litt ekstra engasjert og tørre å by på meg selv fikk jeg jobbe med alt fra manusskriving, filminnspilling, kreative kampanjer, eventplanlegging, presseinnsalg, bærekraftskommunikasjon, merkevareprosesser og employer branding. Listen er lang! Dette har resultert i at jeg sitter igjen med en unik innsikt i de mange mulighetene som finnes i bransjen, og et stort nettverk jeg kan dra nytte av videre i karrieren.

Jeg vil også trekke frem arbeidsmiljøet. I Gambit står man aldri alene. Dine medarbeidere er dine støttespillere, de som pusher deg til å yte ditt beste, de som inspirerer deg, og de som er dine beste venner. Det kaller jeg definisjonen på et godt sted å jobbe.

Dersom du er økonomistudent, har jeg ett enkelt råd: Tør å åpne øynene for mer enn bare de fem store. Det finnes et hav av muligheter der ute og økonomi kan du kombinere med nesten alt – det kan jeg skrive under på!

Har du stå-på-vilje, trives med ansvar og liker en variert, utfordrende og kreativ hverdag kan jeg virkelig anbefale Gambit! Jeg sier som min kollega Martin: «Vi har egen bar, ferdig snakka!»

Vil du også starte karrieren i Gambit? Nå leter vi etter interns og juniorkonsulenter. Les mer om stillingene her!

27. september inviterer vi utvalgte studenter til PR-dagen 2018. Les mer og søk om å få delta her!

Privacy Policy

We have updated our Privacy Notice for this website. Please click below to review.

View Privacy Policy