Mote, gravemaskiner og alt i mellom. Det er kanskje den enkleste beskrivelsen av hva jeg har fått jobbe med denne sommeren. Livet som intern i Gambit er preget av variasjon med stor V.

Av Synne Knutsen, sommer intern 2019

Men, la oss ta det fra begynnelsen. For snart et år siden så jeg en stillingsutlysning fra et av Norges største PR- og kommunikasjonsbyråer. Etter et par sene kvelder med søknadsskriving, påfølgende intervjuer og en nervepirrende venteperiode, fikk jeg beskjeden jeg så inderlig ønsket meg. Et internship i Gambit virket som en fjern drøm, men plutselig var det en realitet. Så var det venteperioden da, over et halvt år med skrekkblandet fryd. I starten av juni var endelig den første dagen som intern i Gambit kommet. Lite visste jeg da hvor lærerike, utfordrende og morsomme de påfølgende ukene skulle bli.

Som allerede avslørt har jeg fått jobbe med mye forskjellig. Jeg har jobbet med pressemeldinger og presseløp, kreative workshops for kampanjer, sosiale medier-annonsering og kommunikasjonsplanlegging. Og mye annet. Til tider har det gått fort i svingene, og to-do listen har virket fryktinngytende lang med jevne mellomrom. Det gjelder å holde hodet over vann, og det støydempende headsetet jeg fikk til jul viste seg å være nyttig.

Skulle jeg nevnt alt hadde jeg måttet skrive en liten bok, men jeg vil gjerne trekke frem ett eksempel på hva jeg har jobbet med. Washingtonseminaret er et større prosjekt som Gambit, BI, Retoringdal og Kommunikasjonsforeningen samarbeider om. Der har jeg virkelig fått bidra! Jeg har blant annet jobbet med å lage Facebook-events, jobbet med nettsiden, og jeg har fått sette opp en større annonseringsplan for sosiale medier helt fra bunnen. Dette har jeg jobbet med jevnlig gjennom flere uker av internshipet, og dermed har jeg virkelig fått føle på ansvar og eierskap i arbeidsoppgavene.

Jeg leste en rekke blogginnlegg fra tidligere interns før jeg begynte i Gambit, og en gjenganger var at dette ikke er en rutinepreget åtte til fire jobb. Det viste seg å stemme. Nettopp dette gjør livet som intern i et kommunikasjonsbyrå så lærerikt. Man får prøve seg på mange ulike deler av faget og læringskurven er bratt. Man lærer seg også å sette seg raskt inn i nye bransjer, og man får prøve seg på tvers av Gambits ulike avdelinger.

Variasjon, bratt læringskurve og en spennende arbeidshverdag, det er mye å glede seg over som intern i Gambit. Men, skal jeg trekke frem én faktor som spesielt bra så må det være menneskene. Dette har jeg også lest i tidligere intern-bloggposter, og da jeg skulle skrive dette innlegget hadde jeg som mål å ikke la det ligne alt for mye på de tidligere. Men det går faktisk

ikke an å ikke nevne menneskene jeg har fått jobbe med i sommer. Ikke bare er de virkelig flinke i faget sitt, men de gjør arbeidsmiljøet helt imponerende godt. Alle er genuint imøtekommende, og ikke én gang har det vært skummelt å spørre noen om hjelp. I tillegg har jeg fått være med på mye sosialt denne sommeren, og jeg har virkelig hatt mange hyggelige stunder med kollegaene mine.

Hvis du er nysgjerrig på kommunikasjonsbransjen så er byrålivet virkelig å anbefale. Jeg tror oppriktig at det er den beste måten å lære om de ulike delene av faget på, samtidig som du kan finne ut om dette er noe for deg eller ikke. Og skal man først ha internship i et byrå er det ikke feil å ha det i et av Norges største og ledende.

 

Privacy Policy

We have updated our Privacy Notice for this website. Please click below to review.

View Privacy Policy