11. september 2017 og valgdag. Ikke bare var det en viktig dag for Norge, men det var også den (kanskje litt mindre medieomtalte) første dagen som ung og lovende intern hos Gambit.

08.30

Morgenkaffe med fadder. På vei inn døren blir jeg møtt av prosjektleder Ingeborg, som skal være fadderen min. Det blir en god start på dagen med en hyggelig prat over morgenkaffen. Jeg hadde allerede vært så heldig å få være med på både sommerfest og hyttetur til Gaustatoppen. Det blir derfor takk for sist, og god morgen til nesten alle jeg møter i gangen. Plutselig er det ikke så skummelt å være ny likevel.

09.00

Mandagsmøte. Jeg blir bedt om å reise meg og fortelle litt om meg selv og må ærlig innrømme at det å snakke foran en forsamling med fremmede mennesker, inkludert sjefene, ikke står øverst på ønskelisten første dagen. Tips: Ikke la deg skremme av en blå skumgummiboks som kastes mellom de ansatte i løpet av møtet. Det er bare Stavangerkontoret som er med via høyttaler.

10.00

Komme seg på plass. Jeg får mitt eget skrivebord i det åpne kontorlandskapet, som mine nye kollegaer har pyntet fint med en stor blomsterbukett. Kanskje ekstra stas er det å se sitt eget navn foran en @hkstrategies.com-mail, og jeg gleder meg til e-postene begynner å tikke inn.

11.00

Mingling i lunsjen. Første dag i lunsjen kan være litt skummel. Kommer jeg til å bli hun nye som må spise alene? Jeg skjønner raskt at det ikke er noen grunn til å være nervøs. Ikke bare er det kanskje den beste lunsjen jeg har spist, men det er også utrolig hyggelig. Alle sitter sammen, enten man er sjef eller intern, og det snakkes om alt fra det kommende valget til hva man gjort i helgen.

Ikke vær redd for å si hva du mener. Du blir hørt på og tatt seriøst, selv om det er din første dag.

12.00

Full fart til kundemøte. Etter lunsj er det bare å hoppe i det. Ingeborg er på vei til et møte med Ronald McDonald Barnefond, og spør om jeg vil bli med. Med ikke mer enn en rask brief i taxien på vei ned sitter jeg plutselig rundt bordet med ledere, kreative rådgivere, og selvfølgelig de flinke kollegaene mine fra Gambit. Jeg må innrømme at jeg blir litt skjelven i knærne når jeg ble spurt om hva jeg mener om strategier og tiltak, men det viser seg at jeg har mer å komme med enn jeg først trodde. Tips: Ikke vær redd for å si hva du mener. Du blir hørt på og tatt seriøst, selv om det er din første dag.

15.00

Ut for å bruke stemmeretten. Det er vel en selvfølge når man ønsker seg inn i den politiske kommunikasjonsbransjen.

16.00

Fikse og ordne til kveldens begivenhet. Snart er det klart for valgvake hos Gambit. Vi drar ut for å handle mat og drikke, og begynner å stelle i stand til kveldens store høydepunkt. De interne valgurnene er satt ut, og jeg skjønner raskt at denne dagen er nærmest som juleaften for Gambitere. Tips: Gå aldri alene når det skal handles til fest, vi måtte være tre bare for å få med oss trillevognen.

18.00

Endelig tid for valgvake! Det er litt av en pangstart for en intern å jobbe et sted som Gambit på selveste valgdagen. Alle på kontoret samles rundt live-streamingen av valget, og med noe godt i glasset kan kvelden bare begynne. Husets politiske eksperter, Kristiansen og Kolve, gir løpende forklaringer på alt som skjer på storskjermen – hvor ofte får man anledning til å stille spørsmål direkte til en politiske kommentator?! Med quizzer og konkurranser blir det en utrolig morsom og lærerik kveld med mange hyggelige kollegaer.

23.00

Rett i seng. Valgvake er gøy, men søvn er også viktig. Det er bare å komme seg i seng i tide, så man er klar for nye eventyr i morgen også.

Lurer du på hva som skal til for å bli en dyktig junior i Gambit H+K? Sjekk ut disse gode tipsene!

Privacy Policy

We have updated our Privacy Notice for this website. Please click below to review.

View Privacy Policy