Ja, det er lenge til. Men du bør faktisk begynne å tenke på det allerede nå. Under Arendalsuka er det mange om beinet, men det er en helt unik mulighet til å påvirke, og la seg bli påvirket. 

Skrevet av: André Kolve

Trikset er å bestemme seg raskt for hva du vil oppnå og hvordan du skal gjøre det. Her er det prinsippet om førstemann til mølla som gjelder. Over 700 ulike arrangementer i samme by på fem dager. Hvor finner du noe slikt i Norge? Trolig ingen andre steder enn i Arendal en hektisk sensommeruke i august.

De tre siste årene har vi vært tilstede under Arendalsuka og sett det vokse med flere hundre arrangementer og deltagere fra det ene året til det andre. Vårt inntrykk er at det er en glimrende arena for deg som vil sette agendaen eller ta pulsen på samfunnsdebatten.

Tett på 

Personer eller organisasjoner det vanligvis kan være utfordrende å få et møte med, treffer du gjerne i Arendal. Her er terskelen lavere og de formelle rammene er langt fra like fremtredende som på ulike konferanser og seminarer ellers i året. Kanskje er det nettopp her du får de ti minuttene på tomannshånd med den statsråden, den stortingsrepresentanten, den direktøren eller den rådgiveren du har jaktet på det siste året. De som får mest ut av uka er de som forbereder seg godt, gjerne med en liste over personer de vil møte eller debatter de vil besøke, enten i egen regi eller med hjelp fra oss.

Debatten er kjernen under Arendalsuka. Det finnes knapt et tema som forblir uberørt. Samtidig står journalistene, politikerne og næringslivslederne tett i tett, om ikke arm i arm. Dette gjør det mulig å sette agendaen på en måte få er vant med til daglig.

De som får mest ut av uka er de som forbereder seg godt, gjerne med en liste over personer de vil møte eller debatter de vil besøke, enten i egen regi eller med hjelp fra oss.

Hva som utgjør en god debatt, avhenger nok av hvem du spør. Våre erfaringer og de tilbakemeldinger vi har fått peker likevel på tre viktige drivere: Profesjonell debattledelse, et godt sammensatt panel og rett timing. Å lede en debatt krever innsikt, oversikt og disiplin. Det samme gjelder både når du skal sette sammen panelet og avgjøre timingen. Det er lett å la seg friste av de mange interessante debattantene som finnes og ende opp med et altfor stort panel i en debatt som varer for lenge eller som går på feil tidspunkt.

Tid er tingen!

Under Arendalsuka står tid høyt i kurs. I tillegg til å bruke god tid på forberedelser og gjennomføring av egne arrangementer, anbefaler vi at du også legger inn rikelig av tid til å besøke andres arrangementer. I tillegg til det sosiale ved Arendalsuka, er det ingen tvil om at du enkelt kan suge til deg kunnskap og inspirasjon fra de mange debattene og uformelle seminarene som avholdes. Grundig prioritering og planlegging vil garantert gi deg et enda større utbytte av disse hektiske dagene når du vender nesa hjemover igjen.

Helt til sist kommer en konkret anbefaling, om ikke en bønn: Vær tidlig ute! Med flere hundre arrangementer og over tusen talere, kan det være krevende å få gjennomført et godt arrangement under Arendalsuka. Men, med tiden på din side, litt struktur og en dose kreativitet er det stor sjanse for at nettopp ditt tema topper agendaen.

Vil du vite mer? Last ned våre ti tips for å lykkes på Arendalsuka.

I Gambit H+K har vi allerede begynt å planlegge for Arendalsuka 2018. Vårt eget Arendalsuka-team er i ferd med å forberede egne arrangementer, og vil om kort tid ta kontakt med kunder og andre for å forberede kommende års program. Hvem tar kontakt først, vi eller du?

Ta kontakt med André Kolve for en uforpliktende prat om hvordan du og din organisasjon kan få mest ut av Arendalsuka.

Vil du ha flere nyttige tips? Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Privacy Policy

We have updated our Privacy Notice for this website. Please click below to review.

View Privacy Policy