For ett år siden prøvde jeg lykken hos et av Norges fremste kommunikasjonsbyråer – og det med hell. Her er mine refleksjoner om hvorfor du virkelig burde gi kommunikasjonsbransjen en ekstra tanke når du skal lete etter jobb.

Skrevet av: Sindre Selliseth Groven, juniorkonsulent i Gambit H+K

Det har gått ett år siden jeg en sen fredagskveld relativt selvsikkert venstreklikket send-inn-knappen og leverte søknaden til kommunikasjonsbyrået jeg håpet skulle bli min første arbeidsgiver på fulltid. Nå sitter jeg altså her på kontoret til Gambit Hill + Knowlton nesten tolv måneder senere og fem uker etter min første arbeidsdag – og det har vært litt av noen uker.

Midt mellom pressemeldinger, idémyldring og pølser i kantina har jeg omsider rukket å skrable ned noen ord om det å begynne i ny jobb og i tillegg forfattet et par velmente råd til deg som snart skal ta fatt på det uunngåelige livet etter studiene.

 

Dersom du leverer godt, vil du få ansvar allerede tidlig i karrieren.

 

Disse rådene kan oppsummeres i, ikke så overraskende etter tittelen å dømme, at jeg anbefaler at du virkelig vurderer å søke jobb i den noe myteomspunne PR- og kommunikasjonsbransjen.

Og her er noen av grunnene til nettopp det:

1. Alle organisasjoner må kommunisere

Kommunikasjonsfolk er på en måte som næringslivets potet. Med det mener jeg at det er behov for god kommunikasjon i det aller fleste bransjer, sektorer og organisasjoner. En karriere innen kommunikasjon gir deg derfor muligheten til å jobbe i, for og med det meste som finnes av selskaper, både nasjonalt og internasjonalt.

2. Du får testet flere bransjer

Finnes det noe bedre sted å begynne enn der du allerede fra første stund får dyppet stortåa i ulike bransjer? Kanskje er du litt usikker på hvilke bransjer du vil spesialisere deg i? I et kommunikasjonsbyrå som Gambit H+K kan du blant annet få muligheten til å jobbe med alt fra politikk og forsvar, til teknologi, reiseliv og sponsorvirksomhet.

3. Kommunikasjonsbyrå – det perfekte stedet for å lære

Ifølge Karrierebarometeret oppgir studenter at personlig utvikling og det å kunne lære på jobb er to av de viktigste faktorene når de skal velge arbeidsplass. I så måte er jo konsulenthverdagen ypperlig. Det å hele tiden sette seg inn i nye problemstillinger og oppgaver er en utrolig god måte å lære på. Jeg har blant annet løpt rett fra kundemøter til samtaler med journalister, etterfulgt av en svipptur innom e-postinnboksen der det ligger en halvferdig PR-plan som gjøres klar med det samme – og det bare før lunsj. Dette, kombinert med å kunne jobbe med noen av landets fremste eksperter på en rekke ulike felt, gir en unik læringsarena for nyutdannede.

4. Valgfrihet til å gjøre (mye av) det du vil på jobb

Ikke så veldig fysen på å fylle sjefens kaffekrus på daglig basis? Det er vel de færreste. Heldigvis vil du i et byrå få stor innflytelse på oppgavene du gjør. Alt er ikke av den ekstremt underholdende sorten, men tar du initiativ, er det store muligheter for å få velge litt selv hva du fyller arbeidsukene dine med. Og dersom du leverer godt, vil du få ansvar allerede tidlig i karrieren.

5. Kommunikasjon er interessant

Massemedier, digitale plattformer, sosiale medier og strategi – hvordan kan og bør dette egentlig brukes til å skape gode og langsiktige relasjoner mellom befolkningen og ulike kommersielle og ikke-kommersielle aktører? Med problemstillinger som dette opplever jeg kommunikasjonsfaget som engasjerende, givende og utfordrende. Et ypperlig sted å begynne for deg som kommer rett fra skolebenken og som ønsker erfaring på tvers av bransjer og fagområder.

Vil du bli min kollega? Vi leter nå etter juniorkonsulenter og interns med oppstart høsten 2019. Les mer om stillingene og søk her!

Privacy Policy

We have updated our Privacy Notice for this website. Please click below to review.

View Privacy Policy