Eurobest is de wereld van de pre-eminent viering van creativiteit in Europa samen te brengen reclame -, PR -, marketing-en andere industrieën over de laatste trends en voorbeelden van de beste werken over de hele regio. We zullen live verslaggeving tijdens het festival en twitteren op @HK_EMEA.

Dag Één in Rome en het weer is prachtig zonnig en bitter koud. Het is moeilijk om niet te genieten van de dappere toeristen steken in gigantische ijs om 10 uur naast de Trevi-Fontein, liepen we naar de zaal, Rome, Palazzo Barberini.

Ten eerste: als u wilt houden een drie daagse conferentie stimuleren van mensen van over de hele wereld te verzamelen en te bespreken creativiteit, er is geen betere plek dan het Palazzo Barberini. De veel voorkomende kreet over de koffie was over het plafond in de grote zaal (beter dan de Sixtijnse Kapel, als een dergelijke creatieve uiting).

Als voor de sessies, Dag Één gericht aandacht op de harde aspecten: de staat van de creativiteit en de relevantie ervan in 2016.

Heeft creativiteit verloren zijn waarde?

Deze deprimerende vraag werd gesteld door een paar van de sprekers tijdens de eerste Dag. CP+B opende het festival met deze uitdaging aan de publiek – heeft onze industrie uit het oog verloren: het belangrijkste wat we verkopen? Doen marketeers niet meer voelen voor hun consumenten, als Sylvain Labs vroeg later? Met zoveel reclame die er zijn, heeft onze industrie voorspelbaar?

Het antwoord is natuurlijk nee, maar het is nog steeds makkelijk te vallen in de voorspelbaarheid van de trap. Met de hulp van de neurowetenschapper Balder Onarheim, CP+B ging om te praten het publiek door middel van een paar manieren waarop u kunt trainen je hersenen elke dag onvoorspelbaar. Daag jezelf, zodat je kunt maken, uitdagend en uniek werk voor uw klanten.

  1. Train je hersenen te ‘random’ – Denken van drie willekeurige, niet van woorden snel. Geprobeerd? Het is moeilijker dan het lijkt. Als je dit voor een paar seconden elke dag, je hersenen zullen beginnen met het maken van meer externe verenigingen.
  2. Gebruik Wikipedia Random – Als je ooit vast voor een idee, ga op Wikipedia Willekeurig. Dan daag jezelf uit om een idee van deze pagina op de hoogte van uw idee.

 De beste creatieve campagnes zijn niet op een dag gebouwd

 Uit het succes van een dertig jaar klant campagne van verzekeringsmaatschappij Centraal Beheer en reclamebureau DDB, in JWT ‘ s “Het Volgende Rembrandt”, het is duidelijk dat creativiteit kost tijd en geduld om een perfecte performance. Dit jaar JWT samengevoegd creativiteit en technologie te leren een computer hoe te schilderen als Rembrandt.

Het schilderij zelf werd onthuld met een serie van ‘oohs’ het publiek hier op Eurobest, maar wat vast meer van praten dan zelfs de ongelooflijke AI-technologie, was hoeveel werk was gegaan in dit stuk van de kunst. JWT leidde ons door alle valkuilen, hoe lang het duurde om te trainen en te scholen en te trainen weer een computer te schilderen als de Grote Meester van de details, zoals het recht snor naar de perfecte verf textuur. Dit was inspirerend werken tergend gesponnen uit de technologie en de real deal was net zo indrukwekkend in persoon als een Rembrandt die we hebben gezien.

Stay tuned voor Dag Twee.

Privacy Policy

We have updated our Privacy Notice for this website. Please click below to review.

View Privacy Policy